poster

09. mars 2019 at 18:00

Påskehistorien

Hamar domkor
Nivalis Barokk
ensemble Paulus Barokk
Brøstadbotn Barokk Band
MIN-ensemblet
konsertmester: Laima Olsson

Hamar Domkirke

Kirkegata 14, 2315 Hamar, Norway

Kjøp Billetter

Påskehistorien – musikk fra pasjon til oppstandelse!
Konsert med solister, kor og barokkorkester i Hamar Domkirke lørdag 9.mars kl.18

Etter et svært vellykket juleoratorium er Hamar domkor med dirigent Trond Våge allerede klare for et annet av J.S.Bachs mesterverk; Påskeoratoriet. Domkoret er invitert til å bidra på et landsdekkende prosjekt som organiseres av ensemble Paulus Barokk, og som er kommet i stand som et samarbeid mellom ensemble Paulus Barokk, Brøstadbotn Barokk Band og MIN-ensemblet. Lokalt bidrar også Nivalis Barokk.

Bachs Påskeoratorium er mye kortere enn Juleoratoriet, og når konserten finner sted 9.mars befinner vi oss i fastetiden. Repertoaret inkluderer derfor også musikk til faste- og pasjonstiden. Hamar domkor innleder konserten med korverk av Lotti, Schütz og Palestrina, før de seks profesjonelle sangerne og strykeorkesteret fra Paulus Barokk framfører Agostino Steffanis Stabat Mater – et ukjent mesterverk, men med kjent tekst; nemlig den latinske hymnen Stabat Mater Dolorosa som beskriver Marias lidelse ved Jesu korsfestelse.

Før Påskeoratoriet avrunder konserten, med blåsere og fullt orkester, kommer et spennende nytt orkesterstykke, som faktisk urframføres denne kvelden på Hamar. Ensemble Paulus Barokk bruker ofte nyskrevet musikk på sine konserter, og denne gang har den unge sveitsiske Oslo-baserte komponisten Silvan Loher komponert et stykke som skal binde verkene sammen, og som representerer en overgang fra pasjon til påske, fra mørke til lys.

Resultatet blir en konsert som som går fra den triste smertefulle delen av påsken til den lyse håpefulle oppstandelsen.

Dette er et stort samarbeidsprosjekt som samler mange aktører, og det vil bli gjennomført i to perioder. Før påske er det konserter i Hamar og Oslo og etter påske reiser musikerne til Nord-Norge for å holde 4 konserter med lokale kor. Men premieren blir på Hamar, med Hamar Domkor!

Solistene som deltar er Guro Evensen Hjemli og Ditte Marie Bræin, sopran, Ebba Rydh, alt, Øystein Stenseim og Paul Kirby, tenor, David Hansford, bass. Alle sangerne er blant landets fremste solister innen barokkmusikk, og alle er også mye brukte ensemblesangere i ensembler som Nordic Voices, Det norske Solistkor og Edvard Grieg Kor.